Boek! Yvonne Schroeten

Yvonne Schroeten schreef een boek over kunst.

Het verhaal telt ruim 300 pagina’s en 18 unieke zwart-wit-illustraties.

Vanuit het boek ontstaat “Kunstproject Spiegelbeelden” , met 2 tentoonstellingen: in de Annex Weert en de ECI Cultuurfabriek Roermond, met daaraan gekoppeld allerlei activiteiten rondom het boek en schilderijen, door middel van muziek, dans, film, lezingen etc. oktober november december 2020

Inhoud boek:
Beeldend kunstenaar Stella vertrekt naar een heuveldorp in Toscane om er een septembermaand te werken in een gastatelier. Ze ontvlucht haar drukke Hollandse bestaan om zich, geheel afgezonderd, toe te leggen op de kern van het kunstenaarschap.

Gedurende die maand gaat ze de strijd aan met zichzelf. Ze onderzoekt de spanningsvelden tussen kunst, werkelijkheid, wetenschap, religie en de mens die te midden daarvan voor een schier onmogelijke taak staat: het leven van zin te voorzien.

Langzaam neemt dit eenzame proces haar mee in een gevecht tussen zin en waanzin, vervaagt de lijn tussen binnenwereld en buitenwereld en overschrijdt ze de grens tussen fictie en werkelijkheid. Ze belandt in vervreemdende werelden die haar kunstenaarschap tarten en raakt zelfs verwikkeld in een strijd met de hemel. Uiteindelijk, na vele fictionele omzwervingen, weet ze haar thuis te hervinden, waar haar de werkelijke reden van haar toevlucht naar Toscane wacht.

De lezer kijkt en luistert mee in het hoofd van de kunstenaar en krijgt een eersterangs blik op denkprocessen, uitdagingen en de beeldende vervoering van het kunstenaarschap.
Dit kunstenaarsrelaas is een lofzang op de menselijke verbeelding.
Het neemt de betekenis van het leven onder de loep.

Stella’s innerlijke reis speelt zich af in het zonovergoten decor van het Toscaanse platteland, waarbij La Dolce Vita de Ernst voortdurend uitdaagt.

Te koop voor € 12,50 bij:
Boekhandel Plantage Neerstraat Roermond
Bruna Markt Weert
Cigo van Bun Muntpassage Weert
Warenhuis Conceptstore, Cwartier Beekstraat Weert

En te bestellen via:
www.kunstprojectspiegelbeeldn.nl

error: Deze inhoud is beschermd