Boek en Expo Renier Vaessen

Bijna 3 jaar en 12 verschillende partijen waren er nodig om een boek te realiseren over het werk van kunstenaar Renier Vaessen : “Parallelle Artistieke Domeinen”.
Hierin worden 4 kunstdisciplines van duizendpoot Renier (Nederweert, 1949)samengebracht: werk gemaakt tussen 2000 en 2019: de grote schilderijen, fotografie, atelier/reisboekpagina’s en collages.

Het geeft goed weer hoe de kunstenaar werkt, zich ontwikkelt en hoe de ene uiting de andere doorlopend beïnvloedt. Kunst is namelijk geen werk, kunst is leven, kijken, denken, doen. Alles hangt met alles samen. Daarom bestaat dit boek uit meerdere boekblokken, die in een leporello-vorm uitklapbaar zijn, zodat onderlinge verbanden letterlijk naast elkaar kunnen worden gelegd. Helemaal uitgeklapt beslaat het boek meer dan 2 meter, en het is te plaatsten als Kunstobject!

Bij zo’n boek hoort een tentoonstelling. In zijn atelier-gebouw aan de Noordkade is op 24 maart de boekpresentatie voor genodigden. Daarna is de tentoonstelling open voor publiek: elke woensdag- en zaterdagochtend van 10-12.30. Uiteraard is dan ook het boek in te zien en te koop.

Boek: Selectie en tekst: Rick Vercauteren, voormalig directeur Museum van Bommel van Dam Venlo. Vormgeving: Mark van den Eijnden / Grafisch Ontwerpbureau Storm. Handgebonden door Gijs Wortel. 224 pagina’s, 150 fullcolour afbeeldingen, oplage: 250. Prijs : € 185,-

Tentoonstelling: Noordkade 48A Weert. Open: 27 maart-22 mei woensdag en zaterdag 10-12.30u en Tweede Paasdag 11-17uur. Gesloten: zaterdag 13 april.

error: Deze inhoud is beschermd