RESULTATEN WORKSHOP

Werkfoto’s

Workshops

NIEUW:

OP ZATERDAG 18 NOVEMBER 2023 bieden we weer een workshop aan!

Laat je verrassen!

Kijk  ook eens naar onze  Werkweek Frankrijk

 


Workshops schilderen

Lesinhoud

De workshop dient om verrassende leerstof aan te reiken, te prikkelen, uit te dagen en af te wijken van bekende patronen met als doel de cursist te stimuleren om de eigen schildermethode te verrijken.

De workshops staan in het teken van beeldende thema’s. Door het centraal stellen van een beeldaspect zoals bijvoorbeeld licht/donkercontrast, structuur, compositie of een experimentele techniek, zetten wij de cursist in een nieuwe situatie. Om fris en onbevooroordeeld te kunnen starten worden de thema’s pas bij aanvang van de workshop bekend gemaakt, behalve specifieke thema’s zoals aquarelleren, perspectief, portret en model.

De lesinhoud zal zodanig worden opgebouwd dat verschillende aspecten van het betreffende onderwerp aan de orde komen. Afwisseling van twee docenten zal het verschil in visie, aanpak en uitgangspunt extra interessant maken. Een onderlinge afstemming zal plaatsvinden, zodat er sprake is van een doorlopend programma.

De workshop start met een korte inleiding, waar het thema zal worden uitgelegd aan de hand van vergelijkbare geschiedkundige kunstuitingen.

De workshops worden gegeven in de les-ateliers van Art-Shock Noordkade 48a te Weert. De ruimtes zijn professioneel ingericht. Materiaal als schildersezels, planken en papier zijn aanwezig.

Docenten

Renier Vaessen / Yvonne Schroeten
Beide docenten hebben een eerstegraads kunstacademische opleiding en geven naast hun beroep als autonoom beeldend kunstenaar schilderlessen.
In de zomermaanden verzorgen ze  teken- en schildercursussen in Zuid-Frankrijk aan Chateau de Boisson.

Programma

Ontvangst 9.00 uur
Korte inleiding / uitleg thema 9.15 uur
Aanvang schilderen n.a.v. thema 9.30 uur
Koffiepauze 10.45 uur
Voortzetting schildersessie 11.00 uur
Lunchpauze 12.15 uur
Voortzetting schildersessie 13.00 uur
Koffiepauze 15.45 uur
Voortzetting schildersessie 16.00 uur
Evaluatie 17.15 uur
Einde 17.45 uur

Kosten € 135,00 inclusief BTW, koffie/thee en lunch.

error: Deze inhoud is beschermd